Çivril Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS

Tarihçe

Çivril Ziraat Odası, hayat seviyesinin daha ziyade tarıma bağlı olduğu ilçemizde, çiftçilerimizi her konuda temsil etmek amacıyla 1964 yılında kurulmuştur.

        Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliğinin 6964 Sayılı değişik 5184 sayılı Kanunu ile kurulan odamız, meslek hizmetleri görmek, tarım sektörünün her alanda genel menfaatlere uygun olarak gelişmesine ve devletin tarımsal plan ve programlarının gerçekleşmesine yardımcı olmak amacı gütmektedir. Ayrıca çiftçilerimizin ortak ihtiyaçlarını karşılamaya, onların mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmaya, tarımda iş, meslek disiplin ve ahlakını, birliğini korumaya gayret etmektedir. Esas hedefimiz ise çiftçilerimizin birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, dolayısıyla üretimi ve kaliteyi artırmaktır.

Türkiye Ziraat Odaları Birlik Başkanlığı’na bağlı olan odamız, 21 kişiden oluşan Meclis ve 7 kişiden oluşan Yönetim Kurulundan teşekkül etmektedir. Meclisi, mahallelerden gelen delegeler, yönetimi ise meclis seçmektedir. Seçimler 4 yılda bir yapılmaktadır.Çivril Ziraat Odamız 4 Memur 1 Hizmetli ve 2 Mühendis ile çiftçilerimize hizmet vermektedir.

07.02.2015 tarihinde yapılan seçim ile birlikte; Meclis Başkanlığına Mehmet GÜNDOĞDU, Başkan V. Mehmet AKGÜN Üyeliklere ise; Bayram DEMİRHAN, Bülent KÖLGEKAYA, Cemil AKSOY, Ersin EKMEKÇİ, Erol KARAIŞIK, Halil ÇETİN, Hüseyin BULUT, Hüseyin MANAV, İsmail GÜNDÜZ, Mehmet ARIK, Mehmet ÖZKUL, Mevlüt SÜMEN, Nevzat BARUT, Nadir ELBASAN, Niyazi AYDIN, Taylan AKKOYUN, Turgay YAZICI, Ümit ARSLAN, Yaşar EREN Meclis üyeliklerine seçilmiştir.                   

 Yönetim Kurulumuz ise; Başkan Mehmet ÖZKUL, Başkan Vekili Mehmet ARIK, Muhasip Üye Halil ÇETİN, Üyeliklere ise Hüseyin BULUT, Erol KARAIŞIK, Niyazi AYDIN, Bülent KÖLGEKAYA seçilmiştir.

2016 Aralık ayı itibariyle 23500 kayıtlı üyemiz bulunmaktadır. Bu üyelerden toplanan aidatlarla bilgisayar ve teknik donanımı sağladığımız kendi binamızda çiftçilerimize daha iyi ve hızlı hizmet verebilmenin sevincini taşıyoruz.

İlçemizde Tarıma elverişli alan 496.770 (da) Çayır – Mera alanı 70.742 (da), Orman Sahası 399.240 (da), Tarım dışı meskun alan 532.248(da) Toplam 1.499.000 (da) dır.

2015 yılı sonu itibari 54.657 dekarda  Elma üretimi 203.150 ton, Elma ağacı 2.885.445 Adet dir. Denizli de 1.ci, Türkiye de ilk 5 ilçenin içerisindedir.